Drieam op Dé Onderwijsdagen

Afgelopen maand was Drieam aanwezig bij Dé Onderwijsdagen. Het thema? Onderwijs op maat! Samen met associate lector Eric Slaats van Fontys Hogeschool ICT gaf onze onderwijskundige Fleur een sessie over de inzet van technologie bij gepersonaliseerd leren. Bij deze sessie vormden meerdere meetmomenten, doorlopende feedback op het leerproces en onze educatieve software applicatie FeedPulse de rode draad.

Het didactische concept van Fontys ICT legt op innovatieve wijze de focus op eigenaarschap en lineair leergedrag. De student is zelf verantwoordelijk voor het reguleren van zijn of haar eigen leerproces. De door Drieam ontwikkelde webapplicatie FeedPulse geeft de student en docent doorlopend inzicht in ontwikkeling, kennisniveau en aandachtsgebieden. Verschillende meetmomenten in de vorm van toetsing spelen hierbij een belangrijke rol en vormen de bron voor persoonlijke ontwikkelingsgerichte feedback.

Naast de sessie samen met Fontys ICT verzorgde Tim een Startup Talk, waarbij hij onderwijsland liet weten dat Drieam klaar is om online innovaties te realiseren in het onderwijs! Beide sessies zorgde voor veel enthousiasme en aanloop bij onze Drieam stand, waar verschillende demo’s werden gegeven.